14.06.2018 | Sushilover
Novinky v menu sme vám chceli priniesť naozaj v každej kategórii a tak sa aj stalo. Zmenou prešli aj naše malé šalátiky a dezerty. SALADS Novinku máme aj v kategórii malých šalátov. Ku už známemu Wakame z morských rias a nakladanej zeleniny a Kimchi, fermentovanému kórejskému šalátu z čínskej kapusty a chilli,…
čítať24.05.2018 | sushilover
Keď sme rozmýšľali nad tým, aké jedlá zaradiť do nášho nového menu, jedno nám bolo jasné. Určite tam musia pribudnúť Fresh Boxes, pretože boli v našom predošlom menu veľmi obľúbené. A tak sme sa rozhodli ku pôvodnému Chicken a Veggie, pridať štyri nové príchute. Aby sme sa o nich dozvedeli viac, rozprávali sme sa s Petrom…
čítať11.05.2018 | Sushilover
Ako už určite vieš, v apríli sme spustili naše nové menu. Je v ňom plno nových jedál, ktoré ti časom všetky predstavíme. Naposledy sme sa spolu pozreli na to, čo je nové v našom sushi. Teraz ti bližšie predstavíme nové polievky, woky a hlavne snacky, pretože tie sú v našom menu úplnou novinkou. SNACKS Ako už názov napovedá, v kategórii…
čítať16.04.2018 | Sushilover
Tento rok oslavuje Sushi Time svoje 8. narodeniny a pri tejto príležitosti sme si pre teba prichystali veľa noviniek, na ktoré sa môžeš tešiť počas celého roka. Tou prvou je naše nové menu. Pribudlo v ňom plno skvelých nových jedál, ktoré ti postupne predstavíme. Teraz sa pozrieme bližšie na sushi, ktoré je po novom rozdelené do dvoch kategórii: sushi sety a party…
čítať15.11.2017 | Sushilover
Vietnamská kuchyňa je bohatá na vôňu, textúru a chuť. A navyše je aj vizuálne krásna. Jemné mäso alebo ryby kombinuje s farebnou chrumkavou zeleninou a aromatickými bylinkami. Základom je dosiahnuť výváženého pomeru medzi 5 chuťami: sladká, slaná, kyslá, horká a umami. Netreba zabudnúť ani na správnu štipľavosť jedla. Keď sa varí…
čítať18.07.2017 | Petra
Pomenovanie nastupujúceho fenoménu POKE pochádza z Havajčiny a znamená "plátok" alebo "rez". Hlavnou zložkou tohto pokrmu je surová ryba, zbavená kostí a kože, nakrájaná na plátky alebo drobné kúsky. Pôvodne slúžil Poke ako občerstvenie havajských rybárov, ktorí na jeho prípravu používali orezky svojich úlovkov. Najčastejšie…
čítať12.06.2017 | Petra
Japchae sú populárny kórejský pokrm, ktorý bol prvý krát vyrobený už na začiatku 17. storočia, za vlády dynastie Joseon. Základom Japchae sú rezance vyrobné zo sladkých zemiakov - batátov. Japchae sa zvyknú konzumovať v Kórei najmä počas svadobných osláv a sviatkov. Japchae sa obvykle miešajú so sezónnou zeleninou a podávajú sa…
čítať05.05.2017 | Olga
Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o “kimchi”, tak je nejvyšší čas se s ním seznámit. Kimchi tvoří základ kuchyně v Jižní Korei. Kimchi se tu konzumuje téměř ke každému jídlu, je doslova všudypřítomné. Úplně jednoduše řečeno, kimchi je vlastně fermentovaná zelenina, něco podobného jako naše kysané zelí. Hlavní…
čítať03.05.2017 | Petra
1. mája sme v OC Central v Bratislave otvorili prvý KIOSK Sushi Time. KIOSK je typ stánkového predaja, nie je to klasické bistro, preto sa v KIOSKu špecializujeme iba na výrobu a predaj sushi. Teplá kuchyňa ostáva doménou klasických bistier a donášky. Zámerom KIOSKu je byť po ruke tam, kde vybavujte svoje denné povinnosti, nákupy alebo stretnutia a umožniť vám vychutnať si…
čítať03.04.2017 | Petra
Ak by ste hľadali korenie, ktoré sa v Indii nachádza snáď vo všetkých podobách, našli by ste ZÁZVOR :). Z tejto rastlinky využívame podzemnú časť, treba vyberať čerstvú, nie zvráskavenú, ale bucľatú s pevnou dužinou. Pred použitím je potrebné zbaviť zázvor šupky. Ľahko dostupný práškový zázvor sa nevyrovná čerstvému,…
čítaťFascinuje vás ázijská kuchyňa rovnako ako nás?
Poďte sa s nami dozvedieť viac o príprave jedál, používaných surovinách, podelíme sa o tipy od našich šéfkuchárov a o zákulisné pikantnosti z našej kuchyne. Zaujíma nás aj váš názor a skúsenosti.
Vitajte :)