12.06.2017 | Petra
Japchae sú populárny kórejský pokrm, ktorý bol prvý krát vyrobený už na začiatku 17. storočia, za vlády dynastie Joseon. Základom Japchae sú rezance vyrobné zo sladkých zemiakov - batátov. Japchae sa zvyknú konzumovať v Kórei najmä počas svadobných osláv a sviatkov.
Japchae sa obvykle miešajú so sezónnou zeleninou a podávajú sa buď ako príloha, alebo v spojení s ryžou ako hlavné jedlo. V pôvodných receptúrach sa zvyknú japchae dozdobovať sezamovými semiačkami a chilli. Nesmie chýbať všadeprítomný sezamový olej, ktorý dodáva jedlu špecifickú chuť. Správne pripravené japchae sú šťavnaté a nasládle. Pokiaľ chcete túto kórejskú špecialitu ochutnať, vyskúšajte našu verziu, na Slovensku tu, a v ČR tu :)
Zpět
Fascinuje vás ázijská kuchyňa rovnako ako nás?
Poďte sa s nami dozvedieť viac o príprave jedál, používaných surovinách, podelíme sa o tipy od našich šéfkuchárov a o zákulisné pikantnosti z našej kuchyne. Zaujíma nás aj váš názor a skúsenosti.
Vitajte :)