11.05.2018 | Sushilover
Ako už určite vieš, v apríli sme spustili naše nové menu. Je v ňom plno nových jedál, ktoré ti časom všetky predstavíme. Naposledy sme sa spolu pozreli na to, čo je nové v našom sushi. Teraz ti bližšie predstavíme nové polievky, woky a hlavne snacky, pretože tie sú v našom menu úplnou novinkou.
SNACKS
Ako už názov napovedá, v kategórii Snacks nájdeš menšie jedlá, ktoré sú ideálne práve ako snack, teda keď si hladný, ale iba tak trošku. Snacky sú tiež super ako predjedlo, alebo keď sa nevieš rozhodnúť, na čo máš chuť. Objednáš si viacero snackov a podelíš sa o ne aj s kamošmi. Ale nebudeme ti klamať, sú také dobré, že sa im možno ani neujde. :)
Začneme najprv tými „naughty“ vyprážanými vecičkami, ktorým občas nikto z nás neodolá. Máme kuracie alebo vegetariánske gyozy, ale aj obľúbenú klasiku, kuracie nugetky. Samozrejme sú na ázijský spôsob, v panko strúhanke a so sriracha dresingom. Na indický spôsob môžeš ochutnať krevety.
Ak chceš niečo zdravé, určite si pochutíš na parených Edamame Beans alebo už dobre známych letných závitkoch Nem Cuon.
Ako sa hovorí, to najlepšie na záver, tak je to tu. Asian Pork Ribs! Ako prezradil brandchef pre Kitchinn a Sushi Time na Slovensku, Mišo Šiška, bravčové rebrá sa najprv uvaria v silnom vývare ramen a až potom opečú v omáčke. Celé jedlo rozvoniava po badiáne, škorici, klinčeku a fenikli. Ku rebrám podávame coleslaw s indickým twistom. Je v ňom rímska rasca aj garam masala.
SOUPS
V ponuke sme nechali všetky vaše obľúbene: Miso, Hot & Sour, Tom Yum, Bun Thang aj Pho Bo. K nim pribudol batátový krém s kúskami lososa a chrumkavým vyprážaným cícerom.
No a najväčšou novinkou medzi polievkami (doslova, má pol litra) je Pork Ramen. Tradičná japonská polievka s marinovaným bravčovým bôčikom, vajíčkom, ramen rezancami a pak choi. Je to vývar, ktorý ťa nielen zasýti, ale aj postaví na nohy.
WOK
Keďže sa naše woky už dlhoročne tešia vašej veľkej obľube, usúdili sme, že si zaslúžite aj tu ochutnať niečo nové. Začneme od karí. Tie máme nové dve, jedno japonské a jedno thajské. Chicken Katsu Curry sa nedá nemilovať. Veď je to v podstate náš slovenský vyprážaný rezeň s ryžou v jemnej aromatickej japonskej karí omáčke. Ak neobľubuješ pikantné veci, tak toto karí bude pre teba ideálne. No a Massaman Beef Curry je zasa iný príbeh. Pastu na toto thajské karí si pripravujeme sami od úplného základu. Zmes korenín opekáme na panvici pokým sa z nich neuvoľnia všetky vône a následne rozmixujeme s ďalšími ingredienciami. Mäkučké hovädzie mäsko so zemiakmi, paprikou a chrumkavými arašidmi musíš ochutnať, veď ako povedal Mišo, je to taký thajský guláš. :)
Ak máš rád bravčový bôčik a krevety, určite si obľúbiš Young Chow a ak preferuješ kuracie mäso, ochutnaj nové Sweet & Sour Chicken. Veríme, že ti už teraz tečú slinky, tak si predstavovanie zvyšných noviniek necháme na budúce.
Dobrú chuť!
Zpět
Fascinuje vás ázijská kuchyňa rovnako ako nás?
Poďte sa s nami dozvedieť viac o príprave jedál, používaných surovinách, podelíme sa o tipy od našich šéfkuchárov a o zákulisné pikantnosti z našej kuchyne. Zaujíma nás aj váš názor a skúsenosti.
Vitajte :)