06.03.2017 | Petra
Spoznávanie chutí Indie pokračuje! Tu sú ďalšie vybrané druhy korenín, hojne využívané v Indii: Čerstvé ovocie mangovníka sa po zbere nakrája na plátky, suší sa, melie a následne využíva ako kysliaca a ochucovacia prísada predovšetkým do kari jedál. Tak ako západné kuchyne využívajú na dochutenie citrón, tak severoindická…
čítať06.02.2017 | Petra
India je zemou korenín, ako sme už spomínali v predchádzajúcom článku. Niektoré určite poznáte a v kuchyni používate a o niektorých možno budete počuť prvý krát. Poďme si niektoré predstaviť :) KARDAMÓN je svetlo zelené toboľka, ktorá sa používa na dochutenie sladkostí. Indovia si jeho žutím často osviežujú dych a pomáha…
čítať16.01.2017 | Petra
Indiu tvorí 28 štátov a v každom z nich sa varí inak. Jedlá zo severu Indie sú menej štipľavé ako na juhu, kde sa vám ľahko stane, že hneď prvé sústo bude skúškou odvahy. Základ kuchyne tvorí korenie, ktoré jedlá nielen dochucuje ale predovšetkým uľahčuje ich trávenie. Príprava jedál začína oprážaním korenín…
čítať14.11.2016 | Petra
V Thajsku dostanete kúpiť 4 druhy piva - Chang, Singha, Leo a Tiger. Meno dostali podľa zvierat, Chang znamená slon, Tiger tiger ;-), Leo leopard a Singha je lev. Chang je asi najrozšírenejšou značkou v Thajsku, Singha je zase chuťovo najbližšie typu piva, na ktoré sme zvyknutí u nás. Leo je podobné čiernemu pivu, ale je o dosť sladšie než naše čierne pivo. Tiger je chuťovo niekde uprostred medzi…
čítať12.09.2016 | Petra
Všetkým vám, ktorí nám nechávate spätnú väzbu prostredníctvom online dotazníka spokojnosti po nákupe veľmi pekne ďakujeme, všetky postrehy, názory a pripomienky si berieme k srdcu. Dotazník bude mať opäť niekoľko mesiacov pauzu, tu sú poslední letní výhercovia: Slovenská republika (5 x 20 € voucher): lucia.helmova@gmail.com durikral@gmail.com ron.nox@seznam.cz…
čítať08.08.2016 | Petra
Spomedzi tých, ktorí nám počas júla zanechali spätnú väzbu cez online dotazník spokojnosti, sme vyžrebovali týchto 10 výhercov. Slovenská republika (5 x 20 € voucher): martina.pappova@sberbank.sk livia.petrickova@gmail.com ludmila.kukulova@gmail.com Gederova@hotmail.com martina.kusenda@gmail.com Česká republika (5 x 500 Kč voucher): Martinamike@seznam.cz irenasenkova@seznam.cz marketa.tom@gmail.com…
čítať11.07.2016 | Petra
Všetky podnety, spokojnosť či pripomienky od júna opäť zbierame prostredníctvom online prieskumu po nákupe. Ďakujeme za váš čas, nie je to klišé, že nás spätná väzba posúva ďalej. Na vylepšení služieb pracujeme denne. Ako poďakovanie piatich zo Slovenska aj Čiech nasledujúci mesiac odmeníme. Nezabudnite po vyplnení feedbacku zanechať mailové adresy. Vyžrebovaní…
čítať13.06.2016 | Lucie van Koten
Léto si žádá pevná těla! My se tímto módní výkřikem sice neřídíme, my věříme hlavně v pevnost charakteru, ale s vymýšlením letních novinek jsme zohlednili pár důležitých faktů: jídlo v létě musí být lehké, ale o to chuťově výraznější, svěží a zdravé. Na pár týdnů jsme tedy tým…
čítať22.05.2016 | Olga
Suroviny: 1 kg kuřecích prsou, 1 lžíce zelené kari pasty, 1 až 2 lžíce oleje, 400 ml kokosového mléka, rybí omáčka, cukr, lilek a cuketa, 50 g bambusovych vyhonků, 1 menší zelená paprika, čerstvě vymačkaná limetková šťáva Postup: Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, zeleninu na větší kostky. V hrnci nebo na woku…
čítať20.03.2016 | Petra
S radosťou vám predstavujeme prvú sériu nových obalov zavedených v týchto dňoch. Dostanete v nich zatiaľ napríklad kari, ktoré si vyžaduje dve nádobky, nakoľko sa podáva s ryžou. Nové obaly sú z papiera a úsporným "matrioškovým" systémom šetria množstvo obalového materiálu (je potrebné iba jedno viečko namiesto dvoch). Určite nám…
čítaťFascinuje vás ázijská kuchyňa rovnako ako nás?
Poďte sa s nami dozvedieť viac o príprave jedál, používaných surovinách, podelíme sa o tipy od našich šéfkuchárov a o zákulisné pikantnosti z našej kuchyne. Zaujíma nás aj váš názor a skúsenosti.
Vitajte :)