21.08.2017 | Petra
Poznáte Perillu? Táto exotická bylinka vzhľadom pripomína našu žihľavu. Pochádza z Indie a Číny a rastlinky dosahujú výšku až jedného metra. Perilla je už po stáročia číňanmi využívana ako zázračná bylinka v medicíne a pre svoje chuťové vlastnosti je cennou prísadou mnohých ázijských jedál. Jej chuť je jemne sladká a citrónová a používa sa najmä v mäsových a rybacích pokrmoch. V Ázii sa teší podobnej obľube ako napríklad bazalka v Európe.
Z jej liečivých schopností stojí za zmienku že pôsobí protizápalovo, antioxidačne, ďalej má protirakovinové a antialergénne vlastnosti. Zmes Perilly a zázvoru dokáže liečiť aj astmu a chronickú bronchitídu.
U nás Perillu už v septembri nájdete v nových jedlách, ktroré budú tentoraz inšpirované Vietnamom :)
ZpětFascinuje vás ázijská kuchyňa rovnako ako nás?
Poďte sa s nami dozvedieť viac o príprave jedál, používaných surovinách, podelíme sa o tipy od našich šéfkuchárov a o zákulisné pikantnosti z našej kuchyne. Zaujíma nás aj váš názor a skúsenosti.
Vitajte :)