24.01.2016 | Petra
Všimli ste si niekedy v šalátoch, prílohách alebo v niektorých predovšetkým ázijských jedlách malé zelené bôby s exotickým názvom? Edamame sú nezrelé sójové bôby - preto tá farba. Ak sa edamame nechá dozrieť a usuší sa, stane sa z neho nám dobre známa sója. Edamame sú vynikajúcim zdrojom antioxidantov a izoflavínov. Vďaka vysokému obsahu výživných látok sa stávajú čoraz obľúbenejšími aj mimo Áziu, obsahujú dokonca viac bielkovín ako zrelé sójové bôby a sú bohaté na vitamíny B a C. Okrem toho majú vysoký obsah kyseliny listovej, ktorá je dôležitým výživovým doplnkom nielen pre tehotné ženy. U nás výživné edamame, označované aj ako superpotravina, nájdete napríklad vo fresh boxoch :)
Zpět
Fascinuje vás ázijská kuchyňa rovnako ako nás?
Poďte sa s nami dozvedieť viac o príprave jedál, používaných surovinách, podelíme sa o tipy od našich šéfkuchárov a o zákulisné pikantnosti z našej kuchyne. Zaujíma nás aj váš názor a skúsenosti.
Vitajte :)