19.06.2017 | Petra
Bulgogi - to sú plátky marinovaného grilovaného mäsa, väčšinou hovädzieho, niekedy sa používa aj bravčové. V Kórei sa Bulgogi nazýva aj ako FIRE MEAT, pretože sa praží na ohni. Jedná sa určite o jedno z najobľúbenejších kórejských jedál, výborne chutí napríklad s ďalšou kórejskou špecialitou Kimchi.
Tu je jednoduchý návod na jeho domácu prípravu:
U nás nájdete Bulgogi v ryžovej rolke Kimbap, ktorá je netradičná tým, že sa neje so sójovou omáčkou, ale so špeciálnou kórejskou majonézou :-)
ZpětFascinuje vás ázijská kuchyňa rovnako ako nás?
Poďte sa s nami dozvedieť viac o príprave jedál, používaných surovinách, podelíme sa o tipy od našich šéfkuchárov a o zákulisné pikantnosti z našej kuchyne. Zaujíma nás aj váš názor a skúsenosti.
Vitajte :)